Första åket för säsongen – check!

Helgen som gick lämnade jag det trygga stadslivet i Östersund för det vilda jämtländska Gräftåvallen, ehrm.. ja. Med på turen var tre goda vänner; Knappen, David och Stefan. Syftet var att åka skidor och enligt förrförra helgens rapporter så skulle det ligga snö fanimej överallt! Två dagar innan hade jag dessutom varit på tur med Sten, en klasskamrat, på Åreskutan och där fanns det bra med snö – på hög höjd. Vi valde att blunda för det faktum att det varit tö i en vecka och att Gräftåvallen ligger betydligt lägre än skutan…

När vi närmade oss snöriket så märkte vi att det var mer svart och brunt än vitt. Men skam den som ger sig. Vi stormade upp på fjället, glada i hågen och med sug i sinnet (kan man skriva så?). Nu jäklar skulle vi få åka skidor!

Vi fick som mest 100 fallhöjdsmeter ihållande åkning med stenhård vindpinad snö. Dock hittade vi ett par snöfält med lite lössnö där vi fick ett par svängar, om man var snabb. Jag kan meddela att de nya skidorna, Dynafit Manaslu, var jäkligt najsa. Dock var det ovant med så långa skidor (187 cm) men i Sarek dräller det ju inte av skogsskidåkning, så det är lugnt 😉

Vi hittade också en liten driva där årets första dropp kunde genomföras. Det var så förbannat skoj så vi gick upp och ner ett par gånger.

Sammanfattningsvis så kan jag säga att jag aldrig har gått så långt för så lite skidåkning. Men om man vänder på det så kan man se det som en höstfjälltur där vi råkade ha skidor med oss så att vi kunde utnyttja den snö som fanns. Att vara på tur i goda vänners lag är alltid trevligt och vi njöt av mackor, O’boy, saftsoppa, nötter, russin, kaffe och till och med pizza(!) på fjället.

Säsongspremiären avklarad!

/Josef

Share
Det här inlägget postades i Blogg, Turer och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *