Skidor beställda

Vilken skidutrustning ska jag ha? Alla som någon gång köpt skidor, eller något annat viktigt, vet hur det är. Man blir aldrig riktigt klok på vad man ska välja. Hur många timmar som än läggs på att läsa forum och recensioner, väga för och emot på silvervåg. Till slut står man ändå där, i valets ödesmättade timme. Den här gången trodde jag dock att det skulle vara annorlunda, märket var redan bestämt och endast ett begränsat antal modeller fanns att välja på.

Lätta eller ännu lättare? Smala eller breda? Vilket användningsområde ska jag lägga fokus på, uppför, utför eller något mellanting? Kommer vi att få en drömvinter med puder varje dag? Troligtvis inte. De andra tre har valt Dynafit Manaslu med TLT Vertical ST som bindning, ska jag köra på samma sak? Frågorna hopade sig snart.

Efter många om och men bestämde jag mig till slut för att satsa på ett tydligt alternativ till min telemarksutrustning, som har klart fokus på utförsåkningen. Valet föll på ett par Dynafit Se7en Summits med TLT Speed– bindningar. Pjäxor blir Zzero3 C-TF. En uppsättning med mindre vikt lagd på utförsåkningen. Tanken är i stället att den ska vara så allsidig som möjligt och inte kännas betungande att ”bo i” under 90 dagar med skiftande turer och före.

Ett litet filmklipp med skidan i fråga

Om valet är rätt kan endast tiden utvisa. Nu hoppas jag bara på att komma ut och testa grejerna snart, men lär ju dröja innan det blir läge för det i Göteborg.

Vill också tacka topptursentusiasten Patrik Nordin för att han tror på vårt projekt. Patrik är bland mycket annat även distributör av Dynafit i Sverige och han har gett oss ett juste pris och glada tillrop.


Vänta lite nu. Kanske skulle jag haft en lite fetare skida i stället? Eller? Jo. Nej. Kanske…

Share
Det här inlägget postades i Blogg, Förberedelser, Utrustning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skidor beställda

 1. Erik skriver:

  Tja!

  Fin blogg, såg en notis i Brant så var ju tvungen att kolla. Hade själv ca35 turdagar med dynafit Zzero4 PX-TF och TLT speed bindingar. Funkar super till det mesta utom hård pist…
  Imponerad av pjäxorna, sköna att gå i och klarar kallstarter på -30 utan att tårna ramlar av.

  Lycka till!

 2. Henrik skriver:

  Hej, kul att du hittat hit!

  Känns bra att höra så positivt om utrustningen. Speciellt det om kallstarter, känns som det kan bli några sådana 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *