Dags att komma i form

Tisdag. Jag ger mig ut på en av mina gamla vanliga löprundor här i Mölnlycke. Skön temperatur, ok fart och inte alltför tungt. Känns inte så farligt det här, tänker jag naivt. Men, så, ungefär halvvägs känner jag plötsligt att andningen och pulsen inte riktigt vill vara med längre. Några meter till, sedan säger även musklerna ifrån. Kroppen vill helt enkelt inte mer.

En sommar och höst med i stort sett obefintlig kondition- och löpträning visade sig ha gjort sitt och resten av rundan tvingades jag se mig själv, ömkligt, lunka fram. Den bistra verkligheten hade kommit ifatt mig. Jag fick inse att det inte går att leva på gamla meriter fram till februari och starten på vår tur. Det var dags att göra något radikalt.

PB050166

Sagt och gjort. Torsdag kväll och den värsta stelheten efter tisdagens bravader hade lagt sig. Efter en hård kamp med latmasken kom jag mig till slut ut i höstmörkret. Efter lite uppvärmning var det dags för 20 minuter med intervallträning och trots visst illamående kändes det skönt att återigen komma igång med löpningen.

Motivationen är nu på topp. Nu gäller det bara att hålla ut under den första tunga perioden. Innerst inne är jag ju dessutom lat, trots att jag lyckas övertyga mig själv om motsatsen ibland. Det är också därför jag skriver några rader om det här. Min förhoppning är att ”offentlighetens ljus” på min lathet ska sätta lite extra press.

Så, fråga mig gärna om hur det går med träningen. Den här gången ska jag inte komma undan…

Share
Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *