Äntligen hemma

”Vi förbereder nu inflygningen, var vänlig att fälla upp stolsbrickorna, lägg handbagaget under stolen framför er och ta på er säkerhetsbälten. Vädret är soligt i Umeå och temperaturen ligger på minus tre grader.” Miniatyrlandskapet var alldeles vitt under oss. Snö. Äntligen!

antligen_hemma

Jag har varit nere i Israel och Jordanien i två veckor och rest runt. Packade ryggsäcken med badshorts, kamera och solkräm. Även en bok om idrottspsykologi fick följa med, ett försök till förberedelse inför turen. En ganska dammig bok, men väldigt intressant. Jag hoppas nu att jag lättare kommer att förstå mig själv, mina tankar och reaktioner när vi ligger inblåsta för fjärde dagen i rad, fem mil från närmsta stuga. Eller när Henrik trillar ner i en glaciärspricka och vi måste handla snabbt, säkert och effektivt.

Det kommer att komma tillfällen då man måste bita ihop och skärpa sitt sinne, trots att man är trött, frusen och hungrig. Det är inte bara det fysiska som måste fungera. Det kommer också att finnas stunder där det inte finns plats för dåliga beslut, när också hjärnan måste vara med.

Bortsett från mina psykologistudier har jag haft en paus från förberedelserna och det känns nu riktigt kul att komma hem och ta tag i arbetet igen; sponsorer, hemsida, tidningar, intressanta kontakter, företagsbesök, intervjuer med mera. Några av alla de uppgifter vi delar på i gruppen.

Jag bläddrade just igenom mitt kollegieblock märkt SAREXP, där många sidor är nedkladdade med tankar, mer eller mindre smarta idéer, telefonnummer och långa ”att göra listor”, som är delvis överstrukna. Redan nu har många bitar fallit på plats och projektet börjar likna ett pussel med vinterexpeditionsmotiv. Jag är speciellt tacksam för alla sponsorer och andra, som redan i detta skede, tror på vårt projekt och hjälper oss att förverkliga våra drömmar och visioner.

Men nu är det dags för fysiska förberedelser, det tunt snötäcka milspåret ska få några fler fotavtryck…

Share
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *