Norge, ösregn och pulkor

Tillbaka i Svea rike efter två dagar i vårt kära grannland. Alltid kul att ta en tur över gränsen, så fort man lämnat svensk mark tornar bergen upp sej. Vart man än vänder näsan ser man nya berg. Berg berg berg, bara berg. Inte ens där det inte är några berg, är det berg. Så mycket berg är det! Tur att det regnade. Med ett pressat tidsschema hade frestelsen annars varit stor och risken funnits att vi helt enkelt inte hunnit med att åka därifrån.

fyresdal2

Trots en kort, regnig och berg-besökar-lös visit känner vi oss ändå mycket nöjda. Målet för besöket var nämligen Fyresdal. Mitt i ingenstans ligger detta lilla samhälle som, litenheten till trots, är hem för vår eminenta pulkpartner Norpulken.

fyresdal1Måndag eftermiddag och vi rullar från Mölnlycke, säkert fastspända i vår RentAWreck-bil. Två timmar senare; missar vår tilltänkta färja från Strömstad med en irriterande liten felmarginal. Efter ytterligare två timmar i kö på grund av en olycka, gjorde vi slutligen natt alldeles intill vägen och knoppade in närmare klockan tre.

Lagom pigga och fräscha rullade vi in hos Norpulken på tisdagens morgon. Hans-Wiggo Johansen, VD, mötte upp med en riktigt god kopp kaffe. I norge?! Trevlig överraskning. Liten rundvandring på fabriken och snart var det dags att ge sej ut. Med pulkor i bagaget letade vi oss så högt vi kunde och lyckades slutligen hitta lite snö som utstått de senaste dagarnas ihärdiga regnande. På med pjäxor, på med skidor, spänna selen, fästa pulkan och stoppa stavarna i händerna. Redo för säsongens första metrar på skidor. En och en halv timme på en snöfläckad åker infriade alla våra förhoppningar. Pulkorna kändes hur bra som helst och det var fortfarande roligt att ha skidor på fötterna. Underbart!

fyresdal3

Pulkan anpassas för Sarexp 2010

 Tillbaka på fabriken bjöds vi på lunch och diskuterade dagens betraktelser från åkern. Några små detaljer fixades till och vi kände oss mycket nöjda när vi lämnade Fyresdal. Ett otroligt trevligt möte, en pålitlig och glad samarbetspartner och produkter vi nu verkligen känner oss säkra på. Känns taggat och spännande att dra på tur tillsammans med Norpulken!

Share
Det här inlägget postades i Blogg, Förberedelser, Partners, Utrustning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *