Skidalpinism.se

skidalpinism-se

Skidalpinism.se är en sida som hängt med ett par år, men som sedan några veckor tillbaks har ny redaktör och många nya artiklar. Framförallt behandlas skidalpinism i tävlingsform, men man vill också visa att det kan vara så mycket mer än fartdräkt och stenhård träning. Något vi i Vintersarek tog fasta på när vi köpte skidutrustning inför vår tur.

Vi är absolut inte ute efter att slå några tidsrekord eller att pressa oss till kollapsens gräns, däremot inspireras vi av hur lätt man kan gå och att man inte behöver bära runt på svintung utrustning för att kunna njuta en skön nedfart. Därför känns det extra kul att vi på sidan nämns som exempel på skidalpinismens bredd, och hoppas att vi kan hjälpa till att sprida budskapet ”light is right”. Om än inte i dess mest extrema form, där pjäxans sula byts ut mot en lättare och alla tunga plastspännen mot remmar.

Tävlingssugen eller ej så rekommenderar vi att ta en titt på skidalpinism.se

Share
Det här inlägget postades i Blogg, Länkar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *