Tips från coachen: Jocke och Ylva

joakim_ylvaJoakim Danielsson och Ylva-Li Göransson är namnen på två eldsjälar inom svenskt friluftsliv. De träffades på utbildningen till fjälledare på Storumans folkhögskola och efter det var fortsatta äventyr den självklara vägen. Havskajak runt Sveriges kust, skidor längs hela den svenska fjällkedjan och en guidebok för paddling i s:t Annas skärgård är tre stora projekt de genomfört. Just nu varvar de säsongsarbete med husrenovering i Dalarna.

Joel och jag lärde känna Jocke och Ylva när vi jobbade tillsammans på Kebnekaise fjällstation och har sedan dess varit goda vänner. En höstdag i november tog jag därför tåget ner till Borlänge för vidare färd till den lilla byn Ellheden. Där håller de just nu på att renovera ett idylliskt torp från 1800-talet, allt med hjälp av ekologiska och miljövänliga metoder. Jag stannade i några dagar för att hjälpa till med renoveringen och vi fick även tid till att prata om deras tidigare vinterexpedition längs de svenska Skanderna.

Turen började i Grövelsjön i söder och slutade i Abisko i norr. En sträcka på 112 mil med skidor och pulka, en strapats som tog dem 64 dagar att genomföra. Med den erfarenheten i bagaget vore det dumt att inte be dem om lite tips. Sagt och gjort; här kan du läsa en intervju jag gjorde med dem.

Titta också på www.freehorizon.se för att läsa mer om Jocke, Ylva och deras äventyr.

Share
Det här inlägget postades i Blogg, Förberedelser och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tips från coachen: Jocke och Ylva

  1. Anna skriver:

    Kul med en sån här avstickar-inspiration på er sida! Härligt att det finns fler entusiaster! Läste i GP nyligen att det blir färre och färre av oss människor som tar vara på naturen som kraftkälla – sorgligt. Alla ni som visar motsatsen behövs i högsta grad! Keep on!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *