Gypset, fast svenskt lagom då…

Något i människans natur gör att vi gärna vill sätta en stämpel på oss själva och andra. ”Jaså, han är en sådan där Yuppie. Alltså tänker han si och gör så, ja självklart är yuppienallen med, suck”. Att få tillhöra och känna gemenskapen hos en grupp, men samtidigt skilja sig från de andra, verkar tilltala något slags djupt behov vi har. En del i vårt sökande efter meningen med livet och av att vara någon.

gypsetVi i Vintersarek är så klart inte annorlunda i det avseendet och har således inte missat det senaste på fronten, Gypset. Efter att ha läst om fenomenet i DN kände jag ett litet igenkännande pirr i kroppen, detta kanske kunde vara en stämpel som passar. Klart och prydligt arkiverat för kommande generationer, Vintersarek – en projektgrupp som var verksam under början av vårt årtusende; se även Gypset. Klart och betalt.

Helt är jag dock inte beredd att inlemma mig, nej jag är ju så klart lite annorlunda. Tillhör en annan, mer spännande och äkta subgrupp. Den som är lite mer svenskt lagom. Lite mindre besatt av självförverkligande, aningen mer skeptisk till kapitalism och med ett stänk av politisk idealism. Som svenskt lagom Gypset är jag inte heller fullt så upptagen av stil och av att ge ett världsvant intryck, nej fötterna är trots allt ganska fast förankrade i det ordentligt svenska. De strävsamma arbetaridealen är jag inte helt beredd att skaka av mig. För att ta ett uttryck från Galenskaparna så springer jag inte runt i världen och velar, nej någon jävla måtta får det vara på dumheterna. Sverige och Norge duger allt bra.

När jag nagelfar det kanske jag inte alls är som dem. Nej det är nog något helt nytt vi talar om här, troligtvis är ni just nu med om något nytt och omvälvande inom livstilstrender. Glöm inte var ni hörde det först, snart kommer det gå att läsa i alla hippa magasin. Ett häftigt namn på stilen lär det bli också!

Läs DN:s artikel om livsstilstrenden Gypset

Henrik – En förtappad själ som letar efter sin plats i tillvaron och funderar på om det verkligen ska vara nödvändigt med alla dessa livstilar och gör-om-mig-och-förbättra-mig- analyser som dagligen sköljer över oss . Nej, ”de ska va gôtt å leva”…

Share
Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *