Oväntat test av skalplaggen

Snön vräker ner i Umeå, det är snökaos i hela länet och i media pratar de om en rekordvinter. Perfekt väder för att testa utrustning!

För att lära mig alla fickor och finesser på kläderna, hur pjäxorna och pulkans inställningar fungerar, gäller det att använda dem så mycket som möjligt innan vi ger oss iväg. Inte minst för att hitta brister på utrustningen så att vi inte står som fån och inte får igen dragkedjan på pulkorna just efter att skotern har släppt av oss i utkanten av Sarek.

Det är djup pudersnö ute så jag tänkte specifikt testa skalkläderna, Klättrermusens byxor Freke och jackan Froste,  för att se hur snölåsen fungerar. Så jag tog gamm’audin ut i skogen till en frusen sjö där jag brukar skida, eller kajta om det blåser, men idag jag kom aldrig ut på sjön.

Vägen saknade snökäppar, så plogbilen hade omedvetet plogat en meter ut i dikeskanten. ”Perfekt, han har plogat upp vägen lite bredare här så att jag kan parkera!” tänkte jag. En sekund senare tippade bilen mjukt ner i det bottenlösa diket.

dikesbilen

Jag fick ett rejält test genomfört på snölåsen i alla fall, efter två timmars skottande (utan spade, den höll jag i medan jag packade, men lämnade hemma såklart) i midjedjup lössnö så hade jag hamnat ännu längre ner i diket med bilen. Jag gav upp efter ytterligare en timme och efter ett tag så kom äntligen en god granne förbi och bogserade upp mig.

Kläderna är perfekta för att leka med i snö. Väl tilltagen längd på ärmarna, bra snölås på både ärm- och benslut, hängselbyxor som går till brösten, hög krage med en luva som inte samlar upp snö och inte en droppe verkar ha gått igenom stretchtyget som även andas. Trots allt är jag ändå nöjd med dagens strapats och ännu mer nöjd över mitt val av kläder. Väljer alltså att se det goda som jag fick ut av situationen, men hoppas såklart på mer skidåkning nästa gång.

Petter

Share
Det här inlägget postades i Blogg, Förberedelser, Utrustning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *