Försenad julklapp

Paketavi:n damp ner i brevlådan, ”Du har fem kollin att hämta ut på ditt närmaste postombud, totalvikt 102kg” Etthundratvå kilogram? Japp, det stämde.

Leveransen var ett steg i vår förberedelse som berättade att vi nu till stor del har passerat stadiet sponsor- och samarbetsförfrågningar och kan inrikta oss mer på själva turen och packningen. Efter oräknerliga telefonsamtal och mailkonversationer så känns det skönt att nu få inrikta sig på något annat, att helt få pricka av en viktig punkt på listan inför turen var en lättnad.

  primuspaket primusprylar  

Men Primus, de som tillverkar lättviktskök, hur går det ihop med ett paket på 102 kg? Jo, de bidrar även med bränsle till våra OmniFuelkök, 90 liter PowerFuel. Bränslet beskrivs på deras egen hemsida som ”en mycket avancerad petroleumblandning som ger en synnerligen ren förbränning med överlägsen effekt”. Köken går att driva med nästan alla flytande bränslen, som fotogen, lacknafta, diesel och olika sorters bensin. Men PowerFuel är som sagt extra effektivt i förhållande till vikten. I paketen som kom låg även pannlampor, tältlyktor, termosar, vattenflaskor, kastruller och tillbehör till köken så som reservdelsatser och extra bränsleflaskor. Jag börjar inse hur tung pulkan kommer att bli, när inte ens maten var inräknad i den här leveransen.  Därför känns det skönt att vi kommer att dela upp förbrukningsutrustning som bensin och mat på tre depåer och fyra personer.

Till sist, ett stort tack till Primus och god fortsättning!

Petter

Share
Det här inlägget postades i Blogg, Förberedelser, Partners, Utrustning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Försenad julklapp

  1. Anna skriver:

    Härligt! Ja, nu är det inte långt kvar… Jag förstår att det nog börjar kittla i mage, hjärta och muskler nu; snart dax att testa alla grejer, all samarbetsförmåga, sin egen uthållighet och improvisationsförmåga.
    Gott Nytt År önskas hela Vintersarekgänget!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *