Ska man få något gjort…

…Så får man göra det själv. En enkel köksplatta somhelt enkelt gör matlagningen enklare.

För att köket inte ska sjunka ner i snön så behöver det stå på något. Att dessutom sätta fast bränsleflaskan på samma skiva gör att det blir smidigt att flytta och hantera köket, även när det är i bruk. Mina materialval är än så länge utan starka grunder, utan valdes spontant och nonchalant i produktionens fas.

kokplatta4

Nu återstår det lite tester för att se vad den billiga skivan laminatgolv (99kr/kvm) klarar av.  Jag kommer att kontrollera om den kan ligga i blöt en längre tid och sedan frysas utan att krackelera. Sen blir det pyrotester och hållbarhetstester på köksaluminiomfolien innan jag slutligen gör ergonomiska tester med illustrerad matlagning och snösmältning för att hitta brister i konstruktionen.

Bilderna visar endast en testprodukt av köksplattan, eller ”TAGE” som jag kommer att kalla den när den är färdigutvecklad (To Aid Gourmets Especially).

kokplatta1 kokplatta2 kokplatta3

Petter

PS. Kära uppfinnare, ta inte patent på denna briljanta lösning som är konstruerad efter en idé som jag själv inte ligger helt bakom. Ifall ni trotsar min vädjan, så kan ni väl vara vänlig att skicka en provision på 25% av vinsten till oss på Vintersarek. Tack. DS.

Share
Det här inlägget postades i Blogg, Förberedelser, Utrustning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ska man få något gjort…

 1. Peter Parnes skriver:

  Hej

  Skoj uppfinning men jag undrar varför inte Primus vanliga kök duger? T.ex. MF köket.

  -Peter

 2. Petter skriver:

  Hej Peter!

  Vi har valt Primus Omnifulekök före Etapower MFkök för att de har högre Wattantal och för att de är lättare viktmässigt. Vi har också använt oss av dem på tidigare vinterturer och vilket gör att vi kan dem innan och utantill och vi känner att vi litar på dem till 100%. Vi kommer däremot använda oss av EtaPowerkastruller vilket tillsammans med vindskydden i aluminium ger ungefär samma effektiva förbränning.

  Vi kommer alltså inte ta med oss köksplattan på kortare turer när vi vill minimera packningen och endast går med ryggsäckar, utan den kommer mest ligga i baslägret.

  Mvh Petter

 3. Gunnar skriver:

  Kan ana varifrån du fått idén ifrån. En norsk herre med smak för espresso??

  Har själv en liknande och det är genialt. Har isolerat den med några dm-stora liggunderlagsbitar. Det har lite tendens att smälta ner annars när snön är porös.

  Jag har en variant med fasta bultar och muttrar, bra men lätt att fippla bort muttrarna. Gjorde även en med supermagneter, helt grymt ända tills limmet släppte från magneterna. En bra vidareutveckling.

 4. Henrik skriver:

  Idén kommer ursprungligen från just den herre du nämner ja 🙂

 5. jaha skriver:

  jo iden är gammal, används bla i en tv serie… och ni påstår den nästan är er hah…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *