Viktchock

Att ha några extra kilon på kroppen när man sticker iväg för att leva 90 dagar i minusgrader är ingen dum idé och därför beslutade jag mig i november för att inte tänka någonting på vad jag stoppar i mig. Chips, godis, läsk, semlor. Vad som helst. När jag nu efter julhelgen ställde mig på vågen för att se resultatet fick jag en smärre chock. Jag hade gått ner! Från sensommarens stabila vikt på 79 kg till dagens flugviktsmässiga dito på 75 kg.

Det finns visst någon diet som säger att man kan äta hur mycket fett och protein som helst, och att man på så vis går ner i vikt så länge man undviker kolhydrater. Men kolhydrater har jag ju pressat i mig. Potatis, pasta, bröd. Ja, jag begriper ingenting. Men det är väl bara att ta tjuren vid hornen och trycka lite till.

Innan de sista prylarna packas inför helgens bivackeringsäventyr i Årefjällen ska jag nu trycka ett halvt kilo pasta till lunch.

Bon appetit!
Josef

Share
Det här inlägget postades i Blogg, Förberedelser och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Viktchock

  1. Peter Parnes skriver:

    Höll inte Kropp och Skinnarmo på med att hälla en massa rapsolja i magen i flera veckor innan de skulle ut på äventyr???

  2. Petter skriver:

    Japp det gjorde dom. Jag har också försökt att dryga ut maten med en deciliter matolja om dagen men det resulterade i en mycket orolig mage, så jag gav upp.. Däremot kommer vi ta med oss matolja till sarek, ungefär en deciliter per person och dag, för att blanda ner i den frystorkade maten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *