Åre

Gråter inombords men inte så mycket att göra åt. Vi har bråttom till tåget och pulkan lämnar ett obarmhärtigt rött spår efter sej i gruset, motsträvigt framdragen av stressade händer. Tre veckor i Åre fick en intensiv avslutning med hetsig slutpackning som följd, och de sista prylarna som nu noga har testats hinner precis passera tågets dörrar innan det sätts i rullning söderut. Stort tack till Åre, Mimmi och Mathias för den här gången!!! Så. Låt oss nu lägga fokus på den ”intensiva avslutningen”.

Under dessa mina sista dagar i Åre fick jag nämligen sällskap av resten av pojkarna som inom kort skola utforma mitt hela sociala liv. Och allt annat liv som jag kommer vara medveten om också, för den delen. Det var dags för vår Förtur! Några dagar att träffas då vi hade tänkt oss att alla prylar skulle vara på plats, alla turer spikade och då vi glidandes på en räkmacka avslappnat kunde luta oss tillbaka och invänta dagen D. Ett tillstånd vi i dagsläget har långan väg kvar att vandra till. Såklart. Vad trodde vi egentligen?!

are

Men förtur blev det, jodå. Två nätter i minus 12 grader, en topptur på Västskutan, leverans av Hestrahandskar, uthämtande av skalkläder, genomgång av turplaner, mailande, ringande, pratande, allmänt filosoferande, pistpremiär för Norpulkorna, skratt, gnabb och massa mer av allt möjligt har ackompanjerats av det kluckande ljud som uppstår när ren grädde dricks och chips tvångsäts till förbannelse. Kort och gott några riktigt roliga dagar. Vi har sagt det förut men jag säger det igen; saker och ting börjar falla på plats. Och de e inge ljug! Visst har vi en del kvar som skall fixas till, bara att se de andra ”live” ger tusentals av nya uppslag, men med en rationellt objektiv blick kan man ana ett hopsyende av säcken, så att säga. Och det är nog tur det, snart drar vi ju iväg. Känns helt sjukt. Fattar inte hur lång tid tre månader är. Som en säsong på Keb, typ. Och ja, då hann det ju hända en del, konstaterade jag och Petter häromdagen, båda lika förtjusta vid tanken.

För att avsluta, här är lite grejer ni snart får läsa mer om på er favoritblogg:

SPOT, Expedition Sverige, Neos Overshoes, turrapportering, solpaneler, viktad utrustningslista, Coldskills, Saltoluokta och foto…

Spänningen är oliiiiidlig!

23 dagar

Joel

Share
Det här inlägget postades i Blogg, Förberedelser, Turer och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *