Lång dags färd mot natt

Ja, om man räknar vakna timmar så var vi faktiskt allihop igång redan vid 06 i morse. Jag och Henrik väcktes bryskt på tåget inför avstigningen i Umeå, Petter i sin plikt att med släpet på dragkroken hämta upp oss på stationen, och Josef, i god tid men förvirrad och överpackad av prylar till bussen Östersund-Umeå.

Förmiddagen blev inte så strukturerad som den borde. Glädjen och ivern över att samlas och kunna titta på och förfasas över allt som skall med i pulkorna ville liksom inte lägga sig. Tur att vi fick besök vid tretiden och var tvungna att samla oss lite. I och för sig ett väldigt inspirerande och inte-sitta-med-papper-besök, men att sitta och kika på kartan tillsammans med Gunnar Hagquist och höra tips på fina åk och toppar var ändå tillräckligt strukturerat för oss att komma samman inför. ROLIGT! Fina bilder och berättelser som återigen bekräftar att Sarek är ett fantastiskt område för topp- och alpina turer.

Sex timmar senare sitter vi och brottas med energiberäkningar. Kommer bli en del att väga upp och paketera om innan vi kan lassa det på släpet till Saltoluokta. Eller vad sägs om 40 kg choklad i tvåochetthalvt-kilos block, en säck med tjugofem kilo jordnötter, eller varför inte ta en näve müsli ur femtiokilos-säcken under fönstret?

Imorn blir det kajting, tältkoll, mediemöte och kompletterande handling. Och antagligen en hel del till…

Sex dagar kvar

Sex dagar kvar

Joel

Share
Det här inlägget postades i Blogg, Förberedelser. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *