Kite or die!

Jag är den som haft kite på mitt ansvarsområde, jag har några års erfarenhet men kände ändå att kitedjungeln var för tät för att jag skulle kunna ta ett beslut själv. Så när Kitekraft/Ozone Sverige hörde att vi var sugna på att ta hjälp av vinden för att ta oss igenom Europas vildaste nationalpark så var de inte sena på att hjälpa till. Valet blev AccessXT. En lätt, slitstark och säker kite som passar perfekt för våra förutsättningar. Många företag har varit villiga att hjälpa oss med både professionell rådgivning och finansiering vilket vi är mycket tacksamma för och vi vill återigen pusha på att utan dem så hade vialdrig fått samma fina förutsättningar som nu.

småDSC_0311

Lillsyrran lär sig konsten att flyga.

De andra killarna har inte kiteat så mycket innan, två av dem har ”prövat” och en har i princip bara sett en kite på bild innan. Som tur är går det snabbt att lära sig grunderna och har man en liten kännsla av vind från segling eller windsurfing så går det ännu fortrare. Tanken var i början att vi skulle fara ut på havet utanför umeå i veckan för att träna, men eftersom packningen har tagit mer tid än förväntat så skjuter vi upp det tills våra dagar i Saltoluokta.

småDSC_0249

Isarna utanför umeås kust.

Vill du lära dig kite? Gå in på kiteakademin.se och ta kontakt med skolan närmast dig!

kitelogo

Petter

Share
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *