Långa dagar i Sävar

De sista dagarna har det varit lite si och så med aktiviteten här på Vintersarek.se, men de som följer oss på Facebook har kunnat se att vi fortfarande är vid liv och att förberedelserna går framåt med full fart. Sedan vi alla samlades i måndags är det faktiskt en hel del som hunnits med.

Dessvärre hann vi ju aldrig med någon riktigt ordentlig förtur, så förutom stora saker som att fördela mat, så dyker det hela tiden upp nya funderingar kring det vi under planeringsfasen bestämt. Hur många markpinnar behövs till tälten, vilka kablar behöver vi ha med oss till solpanelerna och så vidare.

villervalla villervalla2

Som tur är har Petter en väldigt förstående familj som trots att de tvingas leva i denna villervalla av utrustning och stök håller god min. Som om detta inte vore nog får vi dessutom oerhört goda middagar serverade!

Välkomna pauser
Veckan har också bjudit på två mycket välkomna pauser från det intensiva förberedelsearbetet. Den första ägde rum redan i måndags då vi fick inspirerande och informativt besök av Gunnar, en kille som gjort flera långa turer i Sarek. Två timmar flög blixtsnabbt förbi när vi alla fem samlades runt kartor och bilder från tidigare turer.

gunnar gullagunda

Den andra pausen hade vi idag då Joels mormors syster Gulla och hennes väninna Gunda kom på besök, två damer som troget följt våra förberedelser på Facebook. Det är alltid lika kul att få berätta och visa utrustning för intresserade, och när den dessutom tas emot med sådan glädje är det knappt att man vet vart man ska ta vägen. Smarrig fika hade de med sig dessutom.

Ny utresedag
Som vi tidigare nämnt har vi inte varit helt i fas med planeringen. Leveranser i sista minuten som dessutom kombinerats med att Petter under de sista dagarna inte varit 100% frisk har därför gjort att vi valt att skjuta något på vår avresa. Det som nu gäller är att vi lämnar Sävar på söndagens morgon för att sedan tillbringa ett par dagar i Saltoluokta innan det slutligen bär ut i vildmarken på onsdag morgon. Självklart blir då även hemresan skjuten på två dagar, målet på nittio nätter står fortfarande fast!

 

Share
Det här inlägget postades i Blogg, Förberedelser, Nyheter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Långa dagar i Sävar

  1. Kristina o Tomas skriver:

    har bara varit roligt att ha fått dela veckan med er! vi har haft tur som fått ha er här i Sävar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *