Snösmältning

Nu är det sommar… i alla fall enligt kalendern. I Östersund låter den dock vänta på sig, här om kvällen var det sju grader varmt. Inte så rockigt! Låt oss hoppas att värmen kommer. Nu vill jag gå ut i shorts och t-shirt och lira grustennis med polarna!

I Sarek hade vi på tre månader ett temperaturspann på otroliga 50 grader. Från de mörka februarinätternas 30 minusgrader, till de sinnessjukt varma dagarna i maj, när ”ryssvärmen” kom och det var drygt 20 plusgrader, med en – för att citera meteorologerna på sveriges radio – ”extrem snösmältning” som följd. Ta en titt på filmen där vi drar pulkorna över stock och sten och bygger en repbro(!) för att ta oss över en av de extrajokkar som bildats.

Share
Det här inlägget postades i Blogg, Filmklipp och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *