19 februari 2010 – dag 1

Äntligen försvinner ljudet av skotern och äntligen blir det helt tyst. Tystnaden som vi har väntat på. Det har varit en kämpig förmiddag, på skidor har vi tolkat efter två fullpackade slädar och en skoter från Saltoluokta, men nu har den lämnat oss. Tillsammans med den tunga utrustningen står vi några kilometer från gränsen till Sareks nationalpark, nu är det på riktigt.

Efter månader av planering och fantiserande så är äventyret igång. Nu står vi ensamma med Sluggá i ryggen och den svaga solen i ansiktet. Det är blandade känslor, men den starkaste är lättnaden över att vara på väg. Nu finns inte möjligheten att ännu en gång gå igenom packlistan, eller att ringa ett sista samtal till sina nära och kära. Vi kommer få klara oss på det vi har med oss och den enda vi kommer att ringa till via vår satellittelefon de närmsta dagarna är Talky, tjänsten vi använde oss av för att frekvent kunna uppdatera vår hemsida och nå ut till civilisationen. Vi lämnade några meddelanden varje dag, mer eller mindre relevanta.

Detta är mitt och expeditionens första meddelande efter att skotern lämnat oss:

Fler röstinlägg hittar du på Livebloggen.

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *