20 februari 2010 – dag 2

Joel och Josef på väg mot Bierikjávrre

Utdrag ur min dagbok: “Gått cirka 8 km. Kom igång först 11.15. Dåliga rutiner och viss lättja orsaken…”

Det tog fyra timmar för oss att riva lägret och komma iväg den här morgonen…

Innan vi gav oss ut hade vi fått sammanlagt en tältnatt tillsammans. I januari. En halvmil bortanför liftarna i Åre. Det var vår “förtur”. Vi hade tänkt att vi skulle vara ute en vecka tillsammans, för att lära känna varandra – och vår utrustning. Ju närmare vi kom vårt tänkta avfärdsdatum, desto mindre tid blev det över för den där veckan av olika anledningar. Jag pluggade under hela planeringsarbetet. Något som jag ibland skyllde på när jag inte hade gjort det som jag skulle ha gjort enligt det senaste Skype-mötet. Ibland befogat, ibland obefogat. Sorry guys… 😉

Hur som helst. Den där testveckan blev till en kort helg. Vi hade tänkt att testa tält och massa andra grejer, men försenade leveranser gjorde att vi låg där i våra egna tält, gjorde en liten topptur på den avblåsta Västerskutan (skidorna fick sig ett test i alla fall) och åkte med pulka å allt nerför pisten till “VM-8:an” i Åre. Mer förtur än så blev det inte.

Några av grejerna vi hade med oss till Sarek använde vi alltså för första gången där! Inte helt optimalt. Men så var vi heller inte på Sydpoolen… Visst Sarek är avlägset. Men det är ändå inte mer än en till tre dagsmarscher till civilisation om det skulle hända något. Våra rutiner var som sagt inte så värst inövade vilket gjorde att de första dagarna var något av en smekmånad för oss. Vi lärde känna varandra helt enkelt. Joel hade jag koll på eftersom vi hade gått ett år tillsammans på Malungs Folkhögskola. Men Henke och Petter kände jag egentligen inte alls. Framför allt inte friluftsmässigt. Det var med spänning och förväntan i sinnet som vi slog läger på Bierikjávrre.

Äntligen var vi inne i Sarek!

 

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *