27 februari 2010 – dag 9

Utdrag från min dagbok, skrivet den 27 februari:

Har bara gått en mil idag. Josef blev dålig i magen och kände sig hängig. Vi är väl alla dåliga i magarna men hans krafter verkade ta slut. Tråkigt att se, men vi kämpade på i sakta mak. Fick se en skymt av Padjelantas flacka landskap idag. Vita vidder så långt ögat når.

Padjelantas, förhållandevis, flacka vidder breder ut sig.

Nu sover vi nedanför Alkavare kapell, byggt av sten står det här i närheten av Sveriges otillgänglighetspunkt. Det geografiska område vilket ligger längst bort från någon slags infrastruktur. Vi lämnade våra signaturer i gästboken som låg under ett frostigt täcke. Nästan hela kapellet hade snöat igen inuti, då det är gott om ventilationshål mellan trätaket och väggarna i sprängsten. Stenen kommer för övrigt från den silvergruva som drevs här i närheten för många år sedan. Kapellet byggdes för att sprida kristendomen bland samerna som hjälpte till med malmfrakten ner till Kvikkjokk. Jösses vad dom måste ha slitit…

Nu har det gått nio dagar sen vi gav oss iväg. 10% av turen. Tiden går fort som sagt, det känns som vi inte har fått så mycket gjort. Ett skidåk. Det finns väl inte så mycket mer vi kan göra än att vänta på längre dagar…

Listar upp saker som jag funderat på idag:

Saker jag saknar
1. Frukost i köket framför en brasa, med dagstidningen och Josefin.
2. Nybakat bröd, smör, mjölk.
3. Varmt sovrum.
4. Familjen.
5. Underhållning, film, bio.
6. Mat, mat, mat, mat, mat, mat, mat och leverpastej. Mmm…

Saker jag inte saknar
1. Aftonblades löpsedlar
2. Let’s Dance
3. Rastlöshet
4. Stadsmentalitet och stress.
5. Oväsentliga facebookstatusuppdateringar

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *