3 mars 2010 – dag 13

Utdrag från min dagbok, skrivet den 3 mars:

En lång, grå och tråkig dag är över. Vi har gått 1.5 mil och det kändes som att vi aldrig skulle komma fram. Jag har varit helt orkeslös och allt kändes besvärligt. Pjäxan klämde, pulkan krånglade och välte, dragkedjan fastnade. Jag har varit jättehungrig hela dagen och det är väl det som är boven i dramat. Men jag kände mig så pigg igår? Vi har diskuterat matfrågan igen och imorgon ska jag ringa på hjälp. Mamma. Ska se om hon kan köpa havregryn, couscous, Snickers och Kexchoklad till vår andra period om en och en halv vecka då vi får nästa matleverans.

Jag orkade ens inte dra upp pulkan för sista backen idag, kände mig helt oduglig. De andra är inte lika kraftlösa som jag men de håller med om att dagsransonerna gärna kunde vara större. Själv tänker jag jämt på mat. Mat och Josefin. När vi äter våra långa helgfrukostar, buffén på Hermans i somras, hotellfrukosten på Plaza, julbordet på Evy´s, mammas 50-årskalas… MAAAAT.

Hmm.. men bortom denna tristess så gör jag ändå något jag vill och alltid velat. Det ska väl vara lite kämpigt. Men just såhär? Brist på mat… faller det på dålig planering?

Nej nu börjar jag om igen, sluta tänk på mat Petter. Vi ligger mitt i Sarek och vi fick se Sarekmassivet i kvällssolen, otroligt vackert, tänkt att vi ska bestiga det så småningom. Ikväll är det stjärnklart och svaga norrsken. Vi är omgivna av mäktiga snöklädda berg och jag tror jag kan höra Joel nynna på Beach Boys. Jag lever ändå min dröm och  vi är ett bra gäng vi fyra. Tackar Gud för det. Godnatt.

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *