6 mars 2010 – dag 16

Nöjda med gårdagens åk och lättade över att åter vara ”tillbaka” efter vår pulkatur vaknar vi upp till en dag som efterhand ska ge oss en försmak av att vi nu går mot varmare och ljusare tider. Efter välbehövlig sovmorgon sätter Petter och Joel av för att hitta igloon som vi tolv dagar tidigare byggt.

Igloon har under dessa dagar härbärgerat utrustning, men framförallt mat, som vi nu behöver för vår fortsatta färd. På lite håll får de syn på igloon och en skön känsla infinner sig, tanken på att inte hitta tillbaks fanns ju. När de kommer närmare gör de dock en ny upptäckt, rävspår, och ett hål i igloons vägg. Hjärtat letar sig snabbt upp i halsgropen, det kan inte vara sant!

Några nervösa skidlängder senare kan de dock konstatera att ingen skada är skedd. Vår noggranna förslutning har gjort jobbet, de kan andas ut och återvända till Josef och mig med välförrättat ärende.

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *