9 mars 2010 – dag 19

Då ovädret varade i tre dagar handlade också denna vår 19:e dag på tur om att ligga stilla i snögrottan och växla mellan att sova, läsa, äta, titta på kartan och ringa Talky. Compact, simple living när det är som bäst!

Däremot var dagens morgon lite extra spännande, när vi verkligen var tvungna att gräva oss ut ur vårt bo. Ingången var totalt igendrevad med säkerligen en meter drivsnö. Tur att vi rutinmässigt hade gjort lufthål i taket på grottan, annars hade det kunnat bli knappt om syre denna morgon. Hur som helst, när jag skulle ut var det tvärstopp. Kunde inte ens hacka igenom spaden. Så det var bara till att, på rygg och med den losskottade snön trillande ner i ansiktet, försöka börja göra väg. Jag minns att det till slut blev ganska obehagligt. Jag tyckte till slut att jag grävt så mycket att jag borde vara klar snart och började i stället pressa mig uppåt genom det alldeles för lilla hålet med min kropp. Just när jag inte kunde röra armarna så mycket mer och kände att jag började sätta mig allt för hårt fast och skulle ha svårt att komma tillbaka, kände jag att det var något som hände. Smånervös tog jag ett sista tag och fick upp huvudet ovanför snöytan. SKÖNT! Om jag någongång hittills i mitt liv haft chansen att utlösa ett klaustrofobiskt utbrott så var det då. Phu…

Det skall även sägas om dessa dagar att Henke hade födelsedag! Närmare bestämt den 8/3. Vi sjöng Önska på din födelsedag och han fick ½ DECILITER GONÖTTER UTÖVER DAGSRANSONEN!!! Det kan ni tro vad det gladde honom.

En annan sak vi gjorde i snögrottan var att tända vår lanterna och sjunga lanternesången.

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

1 svar på 9 mars 2010 – dag 19

  1. Anna skriver:

    ”Jag ser ljuset! Jag ser ljuset!”
    Man fårstår verkligen hur värdefulla alla livets olika små LJUSpunkter är!
    Att till sist se ljuset genom snöväggen, att mumsa i sig det där lilla extra, att vakna och inte vara ensam… och så förstås att tillsammans sjunga lanternesången!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *