11 mars 2010 – dag 21

Denna dag tältade vi vidi norra ändan av Sitojaure. Visionerna vi hade på morgonen var att blåsa över den långsmala sjön med hjälp av våra kajts och tälta nära Sitojaurestugorna. Gärna på fyra timmar. Det gick absolut inte så smidigt och snyggt som planerat, men vi fick en spännande dag! Utdrag ur min dagbok:

”Dricker Varma koppen-soppor för fullt, fick Henkes. Han är inte så stor i maten som jag. Nu sörplar jag på en Asiatisk soppa och ska snart värma på en med Karl-Johan. Mums! Det blev en dramatisk eftermiddag. Vi åt lunch i Rinim efter en blåsig halvmil och beslöt oss för att pröva kajtsen i vad som visade sig vara en byig och lite för stark vind. Det gick segt för grabbarna, effektiviteten blåste, liksom vinden, bort… Min överlastade pulka välte gång på gång och Henke lyckades på något sätt tappa kajten med hela selen och allt. Den flög till skogs och fastnade i några fjällbjörkar, men utan att gå sönder.. pjuh.. Något som verkligen gick sönder däremot var mina skaklar till pulkan. När jag äntligen fick en kontrollerad fart så gled pulkan i sidled på en isfläck och rullade sedan runt bakom mig när den fick fäste på snön. Jag rullade efter. Det lät ungefär som när man bryter av en knippe spagetti. Okokt spagetti. Först blev jag rädd att det var skidan som knäcktes, eller mina smalben… Det gick att laga rätt bra. Sågade av de spruckna ändarna och skarvade med en extra stav som vi har med.

 

Krigslagning av skackeln

Men med två-tre Varma koppen i magen kan man ändå inte klaga på dagen. Det blev mycket action och roligt att få lufta drakarna lite och trots strapatserna så har alla varit på bra humör! Det är väl det viktigaste. Godnatt.

Ps. Fick sms av Josefin till satellittelefonen, började nästan gråta av värme och kärlek.. Undrar vad hon gör just nu.. Ds.”

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *