15 mars 2010 – dag 25

Min födelsedag! Detta firade jag med att äta. I mängder. Vi var nu i Aktse där STF har en liten stuga med proviantförsäljning. Jag köpte några kilo pasta. Vi låg stilla under dagen för att packa om pulkorna med mat för period två. En välbehövlig vilodag då jag fick tid till att fylla på energireserverna både fysiskt och psykiskt. Jag tror minsann att det märktes på mitt humör.

Utdrag ur dagboken:

“Johan kom hit idag med skoter från Saltoluokta med mat för period två. Vår första matleverans av totalt två på hela turen. Han kom även med brev och bullar. Brev från familjen. Ska läsa dem när jag ligger i sovsäcken. Nu ska vi snart packa det sista för att dra till Pårtemassivet imorgon bitti. YES! PÅRTE! Äntligen ska vi få bestiga lite berg och åka utförs.

Livet på en pinne. Vad som nu menas med det, men det låter idylliskt och rofyllt. Sitter i stugvärmen, mätt på kvarglömda/lämnade tyska pastasåser med al dente pennepasta. Mår som en prins, eller bättre. Lugn avslappnad, full kontroll.

Nu när vi har fått en skymt av civilisationen här i Aktse så har jag fått många nya tankar om människans bekvämlighet och jakten på lycka. Det tröstlösa sökandet efter lycka i storstaden. Jag har tänkt mycket på det. Jag känner mig faktiskt fullt lycklig här och nu, utan att ha gjort något speciellt. Jag har inget svar på var lyckan finns, men det känns skönt att jag noggrant har tänkt runt om kring ämnet, analyserat och förstått. Men det är svårt att skriva ner. Känslan i magen är bra, magkänslan, det är den som räknas.”

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

1 svar på 15 mars 2010 – dag 25

  1. Anna skriver:

    Härligt! Fler borde få/ta sig den möjligheten att upptäcka att lyckan finns i tystnaden, i lugnet, i vindsuset, i Varandet…..!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *