19 mars 2010 – dag 29

Med fyllda pulkor skulle vi ta oss till Pårte för att ligga i bergsmassivets mitt och göra dagsturer till topparna runtomkring. Det krävdes muskler och pannben för att ta oss dit. I ett utdrag ur min dagbok berättar jag även om mina dagdrömmar om sommar.

Känns sommaren verkligen så avlägsen?

“Vi började med att dra upp utrustning igår till Pårte. Tanken var väl lite överdrivet optimistiskt att på tre dagar släpa upp ett 300kg tungt basläger från Aktse! Vi kände oss macho, starka som tjurar. Men idag rådde det total white out och vi skulle släpa hälften av utrustningen 250 höjdmeter 1.3kilometer så var vi inte lika kaxiga.. Seg dag. Riktigt seg.. Åt ett Singoallakex efter middagen (vilken man blir mätt på efter nya ransoneringen!) och slöt ögonen och drömde om sommarstugan. Fikat på träaltanen med släkten, svala sommarkvällar, segling, Sunne, utflykter, nävgröt, fiske, lugnet, fika, lunch, fika, middag, fika, kvällsmat, fika och sen godis. Mums. Dag 30 imorgon, en tredjedel av turen har då gått. Sjukt, snart är vi hemma och då kanske det är sommar i söder. Skönt.”

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *