23 mars 2010 – dag 33

“Vi låg inblåsta igår. Vårat baslägertält Atlas stod pall för vinden så vi tränade repsäkringstekniker, softade i snögrottorna och åt gott. Men idag har vi haft bra väder och vi gick mot Skajdétjåhkkå 1933, via södra kammen. Det tog stopp för oss ungefär 200 meter efter 1742, där började det en svårare kamklättring som vi inte hade tid med. Jag och Josef åkte då ner en i en grym ränna på västsidan just efter 1742, vi fick turens bästa åk hittills! Henke och Joel åkte ner österut och fortsatte mot toppen från det hållet, det blev en lång dag för dem. De har som mål att bestiga alla toppar i sarek över 1900-meter. Good luck boys… 🙂 Imorgon blir det ett besök till Axel Hamberg observatorium, det ser jag verkligen fram emot! Allt ligger så nära i Pårte, topptur efter topptur.

Ps. Kanske finns det GSM-täckning vid observatoriet, så jag kan ringa Josefin. Hoppas. DS.”

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *