28 mars 2010 – dag 38

Joel Och Henke på Gådokgaskatjåhkkå

Joel Och Henke på Gådokgaskatjåhkkå

Från dagboken

Värsta natten hittills. Vaknade till vid 21-tiden av att jag kände mig lite illamående. En halvtimme senare kände jag mig nödgad att göra något åt saken. Jag började klä på mig för att gå på dass och då började det trycka på rejält! Jag ramlade ut ur snögrottan, sprang till Henkes pulka för att försöka hitta papper (naturligtvis hade jag gett min rulle till Joel igår kväll), hasandes tog jag mig till “dass” där jag inte ens hann sätta mig på den upp- och nedvända skidan innan det sprutade ur mig. Någon minut senare spydde jag ren medelhavspasta… Total misär! Jag önskade att det skulle bli värre så jag kunde ringa fjällräddningen…

När spy- och bajssejouren var över lade jag mig sen i sovsäcken med både dunjacka och skalbyxa. Utifall att… Det visade sig sen att magen lugnat sig något och jag fick faktiskt en god natts sömn!

Dagen som kom behövs inte omnämnas med annat än grym! Vi traskade upp på Gådokgaskatjåhkkå 1920 och 1928 och fick två finfina åk i solen.

Solen ja.  Den värmer. Så skönt! Den senaste tiden har jag varit lite missmodig. Dels på grund av vädret, men också på grund av att vi trots allt levt asketliv i snart 40 dagar. Men så får man en sån här dag. Då gjorde det inget att min skida löste ur på uppvägen så att jag fick gå 300 höjdmeter extra.. 🙂

Joel pumpar puder

Joel pumpar puder

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *