1 april 2010 – dag 42

Som Petter skrev i gårdagens inlägg så hade vi alltså gäster på besök i Sarek! Erik, Marie och Johan kom under gårdagen och det var verkligen kul! Erik och Marie är gamla klasskamrater till mig och Joel, från Malungs folkhögskola och Johan är Maries pojkvän och även kompis till mig.

Vi befann oss i Pårte vid den här tidpunkten och hade varit där ett tag. Våra gäster hade kämpat hårt dagen innan med pulka i djupsnö för att ta sig upp till oss, och det var svårorienterat! Pårteplatån där vi bodde är full med moränhögar som är dåligt definierade på kartan. Vi hade gett en “vägbeskrivning” nån dag innan, med inte allt för exakta koordinater och det var rena turen att vi stötte på varandra under gårdagskvällen. Johan sa att de inte hade gått en meter till om de inte hade hittat oss bakom nästa krök.

När de tre hade kämpat så för att komma till oss så ville vi naturligtvis visa Pårte från dess bästa sida! Dagen började med total whiteout… Vi hoppades på uppklarnande och begav oss upp till en närliggande höjd på 1307 där vi spanat in ett fint åk några dagar innan. Dimman ville dock inte lägga sig så vi gjorde en snöbänk och satte oss där. Efter ett tag blev Johan och Petter rastlösa och skråade sig ner i det annars fina åket… Henke valde att inte följa med från början (smart val) så kvar satt de fyra gamla klasskamraterna; Erik, Joel, Marie och jag. Skum känsla att sitta på fjället med delar av gamla klassen igen. Tre timmar blev vi sittandes och pratade gamla minnen. Angenämt!

Petter guidar oss upp

Petter guidar oss upp

Bitter Josef

Positiv Marie

Erik njuter av snickerskakan

Erik njuter av snickerskakan

Till slut gav dimman dock med sig…..not! Vi skråade således ner vi också tillbaka till baslägret för middag.

Dagen kändes lite halvdålig tills Marie trollade fram hemmagjorda snickerskakor! Då var lyckan gjord igen. 😀

Marie fixar middag

Marie fixar middag

Petter finner första vårtecknet

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *