4 april 2010 – dag 45

“Bästa dagen i mitt liv, IGEN! Sol hela dagen och skare vilket gjorde att pulkadragningen gick mycket lättare än vad vi trodde. Sedan stötte vi ihop med bergsguiden Magnus som vi hoppats på. Inte bara Magnus, utan även Jokkmokksguiderna med deras två hundspann och fem stycken stockholmare till gäster. Magnus har tidigare hört av sig till oss då han visste att vi skulle vara här i Sarek under vintern, men chansen att vi skulle kunna planera våra vägar så att de möttes var inte så stor, men det gick! Så otroligt kul att få träffa nytt folk igen, att få vara social!! Pratade mycket med Magnus om Sarek och livet som bergsguide, intressant, men inget jag ska satsa på. Stockholmarna var också roliga, jag tror de såg på oss som svenska turister gör på infödingar i Afrikas djungel för första gången, men istället för penisfodral så har vi skägg och luktar svett. De kastade mjukbröd och bullar åt oss, och vi åt som måsar… Jaja, gott var det och kvällen avslutades med ett av de starkare norrskenen vi sett. Matti, Jokkmokksguiden, hjälpte mig att fota föreställningen, blev helt okej med åtta stycken lysande Hillebergtält i förgrunden. AWESOME. Go´natt!”

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *