8 april 2010 – dag 49

Gödslar björkdungen!

Denna dag saknas i min dagbok och jag kommer precis ihåg varför. Istället för att skriva dagbok så låg jag helt utmattad i sovsäcken efter en lång dag med den nya tävlingsformen 100m bajs-stafett. Dagen innan denna fick vi påfyllning med mat och några delikatesser av Johan från Saltoluokta, delikatesser som ägg, smör, bröd, bullar och sallad. Jag tror att den färska maten i samband med en generös mängd havregryn slog ut min mage totalt, något var det som gick extremt fel.

Grabbarna turades om att dra dubbla pulkor den här dagen så att jag fick tid för att transportera mig själv. Min taktik blev att ta sikte på antingen en fjällbjörk eller sten ca 100 meter längre fram och med korta steg skida svagt framåtböjd så fort som möljigt till målet.

Väl framme så var det bara att dra ner byxorna och andas ut, samma känsla som att vinna OS-guld, varje gång. Jag har aldrig varit med om något liknande, kommer fortfarande ihåg de brunfärgade tomatbitarna i den vita oskyldiga snön och hur jag förundrades över hur tomaten kan gå igenom hela matsmältningssystemet på knappt fyra timmar! Med den här taktiken så tog vi oss tillslut åtta kilometer närmare Bierikjávrre och Sareks hjärta. Jag fick till slut i mig några energidrycker på kvällen och på morgonen den 9:e så var magen och jag helt återställd. Märkligt…

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *