9 april 2010 – dag 50

Logistikproblem på fjället…

Något vi konstaterade vid matleveransen under gårdagen var att Johan från Saltoluokta fjällstation, som körde ut mat och bränsle åt oss hade glömt att ta med bensin. Vi hade dock inte tid att ligga kvar i Rinim, där leveransen skedde utan vi kom överens om att ses nästa dag någon mil norrut, för att hämta upp bensinen. Petter som ju mådde riktigt risigt lämnades med Joel medan jag och Henke skidade vidare några kilometer för att ha kortare väg  för att möta upp Johan.

Något bittra begav vi oss tidigt på morgonen iväg för att hämta bensinen. Det blev en extra mils skidande i klabbföre och stenhelveteslandskap den här dagen… Men utan bensin kunde vi inte leva så det var bara att bita i det sura äpplet och köra på. Dessutom fick vi lite O’boy och några Varma Koppen av Johan och Rebecca. Jippi! 🙂

Bitterheten lade sig ännu lite mer när vi fick ett paket innehållande en videokamera! Henkes far hade skickat den till Saltoluokta och den hade kommit under gårdagen: Nu jäklar skulle det dokumenteras!

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag, Filmklipp. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *