13 april 2010 – dag 54

Många av våra nära och kära som orkat lyssna på historier från Sarek undrar säkert vad som blev av talgoxen. En dag i Sarek fick vi nämligen besök av en liten talgoxe som gladde oss mycket då vi just den dagen mest kände oss miserabla. Vi ringde Talky en massa gånger. Vi filmade fågeln och oss själva men sen blev det plötsligt tyst. Vad hände med den lilla talgoxen? undrar alla. Talgoxen som till och med fick ett namn; Länta, som en hyllning till det trevliga paret Länta som bor vid Aktsestugan.

Vi börjar med ett utdrag ur dagboken:

“Vilodag. Rövväder, cirka 1 minus, blötsnö, vind och snödrev. Klev ur sovsäcken vid 9 typ… 3 saker att förtälja idag:

1. Jag märker att jag irriterar mig mer och mer på Henke och hans osmidiga sätt. Han avbryter när någon pratar och visar stundtals för lite hänsyn. Det kan vara så att jag själv har blivit lite känsligare också. Har haft 5 ganska tuffa dagar, fysiskt sett…
2. Vi har pratat en hel del om boken/hemsidan och stolpat ned funderingarna. Stundtals spretigt, stundtals samstämmigt!
3.  En talgoxe smög sig in i Atlas till allas förtjusning. Den åt ur Petters hand bland annat.
Senare började den bajsa lite här och var och vi jagade ut den av hygieniska skäl. Den återkom säkert 10 gånger innan vi gjorde kvällen, då den istället flög in i – först Nammatj (där den bajsat på Petters sovsäck o liggunderlag) – sedan i Kaitum, där Henke och jag sover. Vi lät den sätta sig på Henkes ryggsäck och drog upp myggnätet så inte fågeln skulle kunna flyga in. När vi skulle titta till den en stund senare var den död.

Skit.

En fågel har alltså dött i vårt tält!”

Och här kommer historien i filmform:

 

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag, Filmklipp. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 13 april 2010 – dag 54

  1. Anna skriver:

    Tack för vemodig och ändå uppfriskande film! Den var välbehövlig som avbrott i nattsent provrättande…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *