14 april 2010 – dag 55

April april, nu snuvades ni på vintern! Det var verkligen tydligt hur vädret påverkade oss. Två-tre dagar med dåligt väder och humöret nådde ständigt nya bottennoteringar. Efter att Simon lämnat oss kom tre dagar med riktigt skitväder, och känslan över vår vistelse kunde närmast liknas med den gråskala i vilken molnen och det snöblandade regnet målade upp utanför vår tältduk.

“Typ regn. Gjorde några fruktlösa kiteförsök med Petter och efter lunch, tredje gången gillt, var vinden starkare. Lite för stark, känner stor respekt för detta element och det är obehagligt att pressa gränsen utanför komfortzonen. Blötsnö. Snöblandat. Whiteout.

Börjar ledsna på gråvädret nu. Segt. Petter lider mest av detta och Henke minst. Det är tärande för gruppen att inte företa sig något, och vädret och den håglöshet det för med sig gör snabbt de sociala marginalerna mindre. Vi är ganska öppna i vår grupp, men efter snart 60 dagar…det blir alltid små grejer. Kvällen ägnades således åt ventilen. Gruppdynamiskt utvecklingssamtal. Och personlig feedback. De samtalen känns alltid bra. Luften rensas, även om det inte finns något uttalat dåligt att rensa. Gruppen stärks märkbart av dessa samtal. När vi är klara är känslan av gemenskap, glädje, hjälpsamhet och att “vi är en grupp” nästintill fysiskt skönjbar. Känns klyschigt. Men bra!”

Dagboken

Nedan några bilder på ett typexempel på hur det gällde att förhålla sig till oceaner av grå tid: att skapa sig en aktivitet! Och se så glad han är.

 

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *