15 april 2010 – dag 56

Då vi lämnade Pårte hade jag en känsla av att jag inte var helt nöjd med tillvaron just då, men jag hade god tillförsikt om att vår tredje och sista period skulle bli väldigt bra. Såhär tolv dagar senare var jag dock i starkt tvivel. Vädret hade inte varit upplyftande och stämningen i gruppen var bitvis riktigt dålig. Vi hade kommit in i en ond cirkel. Istället för att lyfta varandra var det som att vi, oftast omedvetet, istället bara bidrog till att gruppen hamnade allt djupare i en känsla av sysslolöshet och tristess.

Jag minns inte vad det var som gjorde det eller vem som tog det avgörande steget, men nu bestämdes det i alla fall att det skulle bli ett slut på detta. Som Joel skrev hade vi under gårdagen haft vårt utvecklingssamtal Ventilen, något som vi fortsatte med under eftermiddagen även idag. Till viss del handlade det om konflikter oss emellan, men mycket kokade också ner till ”problem” som låg hos oss personligen. Framförallt vad gällde inställning. Kontentan för gruppen blev i alla fall att inget skulle bli bättre av ytterligare en dag i overksamhet på Bierikjávrre. Imorgon skulle vi flytta in i Basstavágge, no matter what.

För mig personligen blev samtalet också en väckarklocka till något av en allmän uppryckning. Vid närmare eftertanke hade jag ju faktiskt märkt att mina sämre sidor hade fått ta allt för stor plats de sista dagarna. Inte minst bestämde jag mig för att vara mer nöjd i situationen, att dra ner lite på förväntningarna och ta dagen som den var. Självklara saker egentligen, men lätta att tappa bort på vägen.

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag, Filmklipp. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *