16 april 2010 – dag 57

”Tältdöden tog tillslut ut sin rätt och idag flyttade vi vårat läger in i Basstavágge, trots ovädret. Vi hade långa och givande samtal igår om allt från vad vi vill göra härnäst och hur vi uppfattar varandra. Vi kom fram till slutsatsen att ingen av oss mår särskilt bra av att bara ligga stilla i tälten och vänta på bättre väder som aldrig kommer, åtgärden blev dagens korta men ack så nödvändiga flyttning av baslägret. Det blåste rätt mycket, vilket var bra för gruppens sammanhållning då flytten blev till en riktigt utmaning. Vi samarbetade bra och det gick snabbt att sätta upp vårat nya läger.

Det nya lägret i Basstvágge uppbyggt efter en väl framprövad metod. En meterhög vindmur av snöblock framför de två parallella tunneltälten bildar en optimal vindpil som för snödrevet längs sidorna.

Vi vet att Basstavágge inte är optimalt att slå läger i på grund av lavinrisken, det är en riktigt trång dalgång. Men när vi sist passerade genom dalen såg vi en förhållandevis säker tältplats och i kombination med det rådande snöläget bedömer vi därför att vi vågar stanna ett par nätter.

Vi får hoppas att vädret lättar till imorgon, då har vi nära till Ähpárs alla toppar. Själv drömmer jag om Svirjjatjåhkkå, en vacker topp som jag bara sett på håll än så länge…”

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *