21 april 2010 – dag 62

“Att stå på en solvarm klippa och tvätta sig med glaciärvatten efter att ha åkt kallpuder vid lunchtid…”

Vid fint väder hade vi bestämt oss för topptur. Och fint väder blev det! Henke och Petter på 1804 (Ruohtes) och Joel och jag på Skårvatjåhkkå, med option på Axel Hambergs topp. Dagen blev ganska lång. Anmarschen blev något jobbigare än planerat kanske, men mycket , mycket fin åkning var väl värd besväret!

Medan Joel och jag hade det så här…


Så hade Henke o Petter det så här:

Inte så dumt…

Joel och jag kom åter till lägret vid 16-tiden. Innan dess hade vi spanat in rännan från Härrabákte (also known as: Dödsrännan!) och vi såg att den såg åkbar ut. Mardrömmar blev till drömmar i dåvarande stund…Faktum är att första gången vi såg rännan såg den dödslivsfarlig ut. Från Skárja (där Mikkastugan låg förut) ses den som ett vitt lodrätt streck några kilometer bort.

Utdrag ur dagboken:
“Då solen stekte på i lägret och vi var svettiga så blev det en rejäl tvagning. Skön känsla när vår möter vinter. Att stå på en solvarm klippa och tvätta sig med glaciärvatten efter att ha åkt kallpuder vid lunchtid…”

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *