22 april 2010 – dag 63

En för gruppen splittrad dag med enormt spann av känslor och upplevelser. Jag och Josef hade vår mest opepp dag på hela turen. Inte opepp som i sur och grinig, bara oinspirerad för att gå på tur.

Vi startade alla fyra från vårt läger och satte av för en vecka uppe i Allgavágge. Henke var enormt taggad och ville gärna hinna fram till det nya lägret i såpass god tid att en topptur skulle hinnas med. Han och Petter satte således fart medan jag och Josef tog det lugnare och satt utanför en renvaktarstuga i säkert en och en halv timme och bara satt.

Min och Josefs aktiva dag avslutades riktigt ansträngande då vi förgäves letade oss i allt större cirklar bort från vårt tilltänkta basläger i sökandet efter vatten. Vi hittade inget. Totalt utmattade kom vi tillbaka samtidigt som Petter och Henke, vilka då hunnit med en alldeles fantastisk tur på Axel Hambergs topp. Jag och Josef utslagna av sol och fysisk utmattning, Petter och Henke definitionen av eufori…

“Nu vill jag sova fort, hårt och länge och vakna pigg, stark, utvilad och utan torra läppar. Hejhej.”

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag, Filmklipp. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *