23 april 2010 – dag 64

Vi vaknar till en strålande dag med Ålkatj alla toppar som ett smörgåsbord att plocka från. Efter lite diskussion bestämmer vi oss för att börja med Kanalberget och därefter se om vi har ork och lust på mer.

Efter skön uppvärmning genom den svagt lutande Áhkávágge tar vi oss upp till den lilla sjön mellan Axel Hambergs topp och Kanalberget. Ut ur skuggan och in i solen, framför oss breder Oarjep Oalgásjjiegŋa rimfrostgnistande ut sig och när vi stannar till för att stoppa i oss lite nötter fladdrar en flock kvittrande fåglar snabbt förbi.

När vi sedan fortsätter vår färd känns de där regniga och gråtrista dagarna på Bierikjávrre som om de ägt rum i en helt annan värld och tid. Sarek visar nu upp sig från sin allra bästa sida. Blå himmel, höga moln och härligt kall snö.

Vi blir sittande länge på toppen och spanar ut över alla de möjliga åk som visar sig runt oss, vilka ska vi egentligen välja att göra under de få dagar vi ska tillbringa i Ålkatj. Vi börjar med att ta oss ner samma väg som vi kom och vid den lilla sjön hudar vi åter på att för att ta oss upp och lägga några sköna svängar på Hambergs inbjudande sydsida.

Nöjda återvänder vi till lägret och Josef som ligger och gottar sig i solen. Kaffepannan åker på och snart gör vi honom sällskap. Livet är härligt!

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *