24 April 2010 – dag 65

Den 24:e april besteg vi Áhkátjåhkkå, turen var fin men inget speciellt och i min dagbok skriver jag mer om hur hemma jag börjar känna mig i Sarek, lite stöddigt skriver jag såhär:

”…Jag börjar hitta här i Sarek, nämn ett berg så går jag dit utan karta i vilket väder som helst. Om jag bara får lite tid. 🙂 Det känns inte lika outforskat längre. Börjar vi växa ur den här parken? Är det ens möjligt!? Sarek som kändes så stort, vad ska då nästa projekt vara?”

Det finns fler funderingar som visar mer av mina personliga tankar under expeditionen. Tankar som jag inte har kommit mig för att berätta innan. Kanske för att de kändes vardagliga då och jag således inte lagt dem på minnet. Här hemma är det ingen som frågar om sånt heller, de flesta är intresserade av hur jag gjorde när jag bajsade i snöstorm. Men när jag själv läser min dagbok så uppskattar jag verkligen mina underliga tankegångar. Hoppas ni också gör det, här kommer några till!

”…Om vi inte hade räknat dagarna eller på något annat sätt vetat vilket datum det var så skulle det vara omöjligt att veta hur länge vi egentligen  har varit här. Trettio dagar eller hundra? Det händer ingenting här som sätter tiden i begrepp. Snön faller, vinden blåser och bergen bara står och står…”

”…Efter turen idag så skulle jag byta om i tältet, jag var lite stressad eftersom jag kokade upp vatten i absiden samtidigt. Det slutade med att jag fick kramp i magen, vaden, tummen, framlåret, stortån och under ena foten. Kanske dags att vätska upp lite…”

”…Om jag kryper ner i sovsäcken och blundar en stund så blir den fladdrande tältduken ett otrimmat försegel. Och snödrevet som blåser med vindbyarna blir till vattenstänk från stäven som rytmiskt bryter genom dyningar. Ja, jag känner hur marken gungar. Ikväll somnar jag i kojen ombord på mina föräldrars segelbåt…”

”…Taktiken fungerar. Om jag struntar i att skriva dagbok två kvällar i rad känns det som att tiden går skitfort! ”Oj, var det tre dagar sedan sist jag skrev?” Haha!”

”…Det vanliga kom fram under ”Ventilen” idag; Henke pratar och tycker för mycket om onödiga saker. Josef ställer oväsentliga frågor under fel tillfällen. Joel är hispig och nonchalant och jag själv säger inte ifrån vilket leder till ett falskt intryck…”

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *