14 maj 2010 – dag 85

”Just utanför Sareks parkgräns. Yes, så är det. Hej då! Fem dagar återstår det ändå. Ja, fem dagar och lite drygt tre mil över stock och sten med skidor och pulkor. Det kommer bli korta och tunga dagar, det är inte mycket snö kvar. Vi kommer gå igenom en stor labyrint av sten och vattendrag.”

”Vi gjorde vår sista topptur igår. Vi funderade även på att lite snabbt och smidigt springa upp på Ahka, men motivationen försvann när vi vaknade och solen lös med sin frånvaro. Så vi började istället gå samtidigt som de första stora stenrasen och lavinerna med marksläpp dundrade ner för bergens branter. Det var första natten med plusgrader, känns som att lämna ett skepp som sjunker. Flyttfåglarna har också börjat dyka upp, de kom nog med varmfronten inatt. Hade pappa varit här hade han genast berättat för oss vilken art det är och dess egenheter, ska lägga fågeln på minnet och fråga honom om fem dagar.”

Share
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *