Deltagarna

Josef_LarssonNamn Josef Larsson
Ålder 25
Bosatt Östersund
Bakgrund Uppvuxen i Dalsland med närhet till skogen. Fostrad i scoutrörelsen, vidare till militären som gruppbefäl på jägarregementet K3. Har försörjt sig som fotbollsspelare, bott åtta månader i Chamonix, och är utbildad och praktiserad skid- och snowboardlärare. Utbildad till Fjäll- och Vildmarskledare vid Malungs Folkhögskola och läser nu vid Östersunds Universitet på Sportteknologiprogrammet.
Intressen Sport i största allmänhet och skidåkning i synnerhet. Utveckla och förbättra sport- och friluftsutrustning.
Kuriosa Vikarierande begravningsentreprenör.

Petter_LamasNamn Petter Lämås
Ålder 24
Bosatt Umeå
Bakgrund Född och uppvuxen i Umeå och friluftsfostrad med hav och segling, scouting och militärtjänstgöring. Mångfacetterad meritlista inom lagsporternas värld som senare ställdes åt sidan för berg, natur och den personliga utmaningen. Att ensam få laga mat i midvinterstorm är ett välkommet inslag när tillfälle bjuds. Säsongsjobbat i Sälen och på Kebnekaise Fjällstation, är även svetsare och montör.
Intressen Att utmana sig själv mot naturen och söka kickar. Skidåkning, klättring och kitesurfing.
Kuriosa Kom på 6: e plats i det alpina tvådagarsloppet KebClassic 2009.

Joel_KarlbergNamn Joel Karlberg
Ålder 23
Bosatt Mölnlycke
Bakgrund Tidigt friluftsintresse med segling, skogen, fjällvandring, tur-, längd- och alpinskidåkning. Aktiv i scouterna, även som ledare. Mångårig cellist och gitarrist, numera inriktad på klättring och toppturer. Är utbildad Fjäll- och Vildmarksledare vid Malungs Folkhögskola och har arbetat i fjällen de senaste åren; Åre, Kebnekaise, Lofoten och Tysfjord i Nordnorge.
Intressen All slags fysisk aktivitet, helst utomhus, med förkärlek för skidåkning och klättring.
Kuriosa Innehar ett personligt ”tricks”-rekord på 1865 fotbollskickar.

Henrik_Simu_GunnarssonNamn Henrik Simu Gunnarsson
Ålder 24
Bosatt Mölnlycke
Bakgrund Scout sedan barnsben med framgångsrik ledarkarriär. Så även i hemvärnet och vidare under militärtjänsten – god organisatör. Har dubbelt utbildat sig i friluftsliv först vid Grebbestads Folkhögskola och sedan på Lofoten med inriktning mot toppturskidåkning och klättring.
Intressen Så mycket fjäll som möjligt, helst i längre perioder med skidor och klätterprylar i ryggsäcken.
Kuriosa Stekt pannkakor till Kungen på en strand i Thailand.

Share

2 svar på Deltagarna

 1. christoffer skriver:

  Hejsan jag undrar hur man får åka med på ett sådant äventyr som ni gjorde?

 2. Henrik skriver:

  Hej, några färdiga paketresor som erbjuder något liknande har inte jag hört talas om utan man får ”helt enkelt” ordna det själv. Har du VÄLDIGT gott om pengar kan du givetvis prata med någon typ av guide och be dem sätta ihop en resa men för de flesta torde detta vara högst orealistiskt.

  Om jag ska ge något handfast tips skulle det vara att snacka ihop dig med någon/några kompisar och gå igenom mål och förväntningar. Det viktiga är sedan att verkligen bestämma sig och börja planera utifrån de förutsättningar ni har.

  För oss innebar, ”att verkligen bestämma sig”, till exempel studieuppehåll och nej till nya jobb. Vi bestämde oss också för att köra oavsett hur mycket sponsorer vi fick, om än i mindre skala/annan form än det vi jobbade mot. Med andra ord var planen tre sammanhängande månader men om inte det gick siktade vi på minst en månad, kanske uppdelad.

  Steg två är sedan att identifiera saker som MÅSTE LÖSAS för att äventyret ska bli av och skilja dem från sådant som hade varit kul/bra.

  För att återigen ta oss själva som exempel så hade vi det mesta av den avgörande utrustningen men för att kunna vara ute såpass länge behövde vi varsin pulka och en fungerande lösning för maten. Bra/kul var GPS, nya tält och så vidare.

  Hoppas mitt sena svar varit till någon hjälp 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *