Projektet

sarek2

Sareks nationalpark bildar landets största högfjällsområde. Det är ett för svenska förhållanden överväldigande, alpint landskap med höga, branta fjällmassiv, trånga dalgångar och vilt forsande vattendrag. Innanför parkens gränser finns 6 av landets 13 fjäll över 2 000 m ö h och ca 100 glaciärer. Parken genomkorsas av djupa dalgångar där höjdskillnaden till omgivande toppar kan uppgå till 1 300 m.”
– från www.fjallen.nu

Projekt Vintersarek
Vintersarek drivs sedan sommaren 2009 av fyra unga fjällentusiaster. Här kan du se de mål vi jobbar mot, och vad vi vill uppnå med arbetet.

 

Bakgrund
Projektet tar sin utgångspunkt i vår passion för snötäckta berg. Att stå på en isig topp eller att lägga skidspår på en orörd bergsida är något vi älskar. Enligt vår uppfattning är Sareks nationalpark i Lappland ett av Sveriges finaste områden för denna typ av turer. Trots den stora potentialen är informationen bristfällig. Detta vill vi ändra på.

Syfte
Vi vill ge fler människor möjlighet att upptäcka och utforska Sarek vintertid.

Vi vill inspirera och informera kring vinterturer i Sarek.

Vi vill, genom att beskriva vår arbetsprocess, dela med oss av våra erfarenheter kring planering, utrustning och kunskapsbehov.

Vi vill ge människor ett personligt förhållande till Sareks nationalpark och på så sätt öka viljan att värna den svenska fjällvärlden.

Mål (pågående)
Att på vår hemsida och blogg aktivt beskriva planering och genomförande av projektet.

Att publicera texter som inspirerar och informerar den erfarne såväl som nybörjaren till vinterturer i Sarek.

Att synas i sammanhang där vi kan inspirera och dela med oss av kunskap.

Att skapa en levande digital mötesplats för den Sarekintresserade.

Mål (avklarade)
Att under perioden februari till maj vistas i Sareks nationalpark. Under vistelsen samlas material och intryck att använda i vårt fortsatta arbete. Läs mer >>

Att sammanställa och publicera en guide för vinterturer i Sarek. Läs mer >>

Share

1 svar på Projektet

  1. Gabriel skriver:

    Hej! Upptäckte den fina fjällbilden du har i detta inälgg och undrar om vi skulle kunna få tillgång till bilden. Vi vill använda den i en tidning för att beskriva saker som sverige e känt för utomlands. I detta fall Fjäll. Maila ditt svar till gabriel@mediaspjuth.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *